29-02-202410:22

Проведено онлайн навчання з підвищення кваліфікації державних реєстраторів

В Управління державної реєстрації ЦМУ МЮ м. Київ пройшло онлайн навчання з підвищення кваліфікації державних реєстраторів щодо методології визначення юридичною особою кінцевого бенефіціарного власника, а також щодо порядку проведення перевірки та відповідальність у сфері державної реєстрації.
Також висвітлили питання відповідальності у разі виявлення розбіжностей, несвоєчасного подання або неподання інформації про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридичної особи.
Додатково обговорили:
 -  підстави та порядок внесення до Єдиного державного реєстру відміток про можливу недостовірність інформації про кінцевого бенефіціарного власника та/або про можливу недостовірність структури власності юридичної особи;
 -  процедура виконання державними реєстраторами вказівок Міністерства юстиції щодо внесення відповідних відміток та подальші дії реєстраторів щодо надіслання вимоги до юридичної особи для отримання пояснень, їх розгляд та проведення перевірки актуальності інформації про кінцевого бенефіціарного власника та/або структуру власності юридичної особи, що містяться в Єдиному державному реєстрі;
 - види порушень, суб’єкти повідомлення про порушення та особливості притягнення до відповідальності.

Державним реєстраторам наголошено на основних правах та обов’язках, які вони мають під час здійснення відповідних повноважень.
Також, з вказаного питання виступила Ольга Безпалько - заступник директора Департаменту державної реєстрації Міністерства юстиції, яка узагальнила алгоритм дій Міністерства юстиції та державних реєстраторів.
Про порушення у сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу, виявлені Міністерством юстиції України підчас здійснення контролю у 2023 році розповіли представники Міністерства юстиції:
  В'ячеслав Хардіков – директор Департаменту державної реєстрації
  та Дячок Віктор - заступник начальника управління – начальник відділу камеральних перевірок у сфері державної реєстрації прав на нерухоме майно та бізнесу Управління обліку та контролю за діяльністю у сфері державної реєстрації Департаменту державної реєстрації.

Не встигли взяти участь у навчанні?
 Тоді переходьте за посиланням та дивіться запис: https://drive.google.com/.../1_ft9ybFzrnLhNSysIsV.../view...