21-03-202412:23

Керівництво ЦМУ МЮ (м.Київ) взяли участь у відкритті ДІЯ Центру на базі ЦНАП Тетіївської ОТГ

Заступник керівника Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Віталій Гдичинський спільно з керівником Відділ з питань нотаріату у Київській області Світланою Марищук та керівником Тетіївського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Білоцерківському районі Київської області Ольгою Шевчук

взяли участь у відкритті ДІЯ Центру на базі Центру надання адміністративних послуг Тетіївської ОТГ, що на Київщині.

 
  Дія Центри — це one-stop shop із комплексом усіх необхідних послуг для громадян.
Місце, де за один візит ви зможете розв'язати одразу кілька запитів.
Замість кількох візитів заради однієї послуги.
 
Відвідувачі можуть отримати основні сервіси:
- адміністративні послуги;
- консультації щодо онлайн-послуг;
- місця для самообслуговування;
- консультації щодо бізнесу (Дія.Бізнес).
А також супутні:
- безоплатна правова допомога;
- пошта;
- банківські послуги;
- оплата комунальних послуг;
- приймання громадян головою тергромади;
- коворкінг-зона;
- кав’ярня або кавовий апарат.
Нагадуємо, що в рамках підписаних меморандумів з територіальними громадами регіону містяни можуть отримати безкоштовні консультації кортаріусів відповідно до графіків.
 
Для довідки:
Протягом 2022-2023 років Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Київ) при взаємодії та співробітництві з Департаментом економіки Київської обласної державної адміністрації (спільно з Відділенням Нотаріальної палати України в Київській області та Центрами надання адміністративних послуг Київської області) підписали ряд меморандумів про співпрацю щодо доступу нотаріусів до реєстрів територіальних громад та безоплатних консультацій для громадян.
Відтак, предметом меморандумів є співробітництво сторін для розроблення і реалізації електронної взаємодії між нотаріусами Київської області та ЦНАПами у сфері отримання інформації про реєстрацію (зняття з реєстрації) місця проживання фізичної особи, а також забезпечення організації надання нотаріусами Київської області щомісячно у приміщенні центрів надання адміністративних послуг послуги «Безоплатна консультація нотаріуса» офлайн та/або онлайн (шляхом використання сервісу в додатку Zoom при взаємодії з адміністратором ЦНАПу).